Speelvogel voor jeugdverenigingen

Project Speelvogel bestaat uit een tweedelig traject:

1. Verkennende opdrachten in de jeugdvereniging

Via het educatieve pakket bereid je het museumbezoek in je jeugdvereniging voor. We nemen je mee op wereldreis, aan de hand van enkele spellen die kinderen bijvoorbeeld spelen in Peru en India. Meer info over de tentoonstelling in het Speelgoedmuseum of over kinderrechten vind je in het achtergronddossier.

Download het Speelvogel-pakket voor jeugdverenigingen (pdf)

Goed voorbereid? Hier tonen we jullie een voorproefje van wat jullie te wachten staat tijdens het museumbezoek.

 

2. Gratis bezoek aan de tentoonstelling ‘Toy stories: multicultureel spelerfgoed’ + workshop

Samen met een gids breng je een bezoek aan de tentoonstelling ‘Toy stories: multicultureel spelerfgoed’ in het Speelgoedmuseum. Nadien verwelkomen we je in het atelier voor een leuke workshop. In deze workshop gaan we op een interactieve manier nadenken over bepaalde stereotypes rond spel en speelgoed. Natuurlijk vergeten we zelf niet te spelen! Wie wint de Aziatische variant van ‘blad-steen-schaar’? Het bezoek duurt maximum 2 uur. Bovendien kan je tegen reductietarief ook de rest van het museum ontdekken!

Reservaties

Project Speelvogel start vanaf juli 2015 en loopt tot 14 oktober 2016. Ook vanaf april 2017 (start paasvakantie) tot en met 30 juni 2017 kan je gratis deelnemen met jouw jeugdvereniging.
Gelieve minimum 2 weken op voorhand te reserveren.

Voor groepen met meer dan 25 kinderen, zullen wij twee gidsen voorzien.
Tijdens schoolvakanties bieden we de workshop aan op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Tijdens het schooljaar bieden we de workshop aan op woensdagnamiddag en in het weekend. Boekingen zijn opnieuw mogelijk vanaf april tot en met juni 2017.
De workshop duurt maximum 2 uur.

Na ontvangst van je reservatieformulier, bekijken we je datumvoorstel. We sturen je vervolgens zo snel mogelijk een definitieve bevestiging per e-mail.