Nieuws

Maandag 10 januari 2017 lanceerden we 'Iedereen Speelvogel!', een interactief klasspel voor het 4e, 5e en 6e leerjaar basisonderwijs over het wereldwijde recht op spel. Het spel werd ontwikkeld door De Aanstokerij vzw, en kwam tot stand dankzij de input van meer dan 1600 kinderen die in het Mechelse Speelgoedmuseum de tentoonstelling 'Toy stories: multicultureel spelerfgoed' bezochten.

OVER HET SPEL

Thema
Het wereldwijde recht op spel

Doelgroep
4e, 5e, 6e leerjaar basionderwijs

Vijfde leerjaar van De Vlieger in Heffen speelt ‘Iedereen Speelvogel!’, een spel over het wereldwijde recht op spel

Mechelen, 10 januari 2017 – Deze voormiddag begeleidde Koen Wauters, vrijwillig ambassadeur van Plan België, het spel ‘Iedereen Speelvogel!’, in de klas van zijn zoon Nono. Samen gingen ze op zoek naar de speelvogel, die het recht op spel voor alle kinderen over de hele wereld verdedigt. Om de speelvogel te vinden, moesten de kinderen tips winnen door in vijf werelddelen spelletjes te spelen.

Lukte het niet om tijdens schooljaar 2015-2016 deel te nemen aan Project Speelvogel? Deed je een succeservaring op en neem je graag nog eens deel met een nieuwe lichting kinderen? Dan hebben wij leuk nieuws voor jou: de workshops worden eenmalig verlengd tijdens schooljaar 2016-2017. Gratis deelnemen kan vanaf september 2016 tot en met vrijdag 14 oktober 2016, en opnieuw vanaf april 2017 tot en met juni 2017. Schrijf je snel in om zeker te zijn van een plaats!

 

Het 4e leerjaar van basisschool De Mozaïek uit Roosbeek won de wedstrijd. Jammer genoeg moesten zij hun prijs weigeren. Na een tweede loting, kwam het 4e leerjaar van basisschool De Notelaar uit Wijnegem als winnaar uit de bus. Proficiat! Alle deelnemers werden via e-mail op de hoogte gebracht.

Vanaf juli tot en met december 2015 ontvingen we in het Mechelse Speelgoedmuseum al meer dan 500 speelvogels. Jongens en meisjes van het 4e, 5e en 6e leerjaar bezochten er de ‘Toy stories’- tentoonstelling, over spel en speelgoed uit alle hoeken van de wereld. Meer dan de helft koos voor een combinatiebezoek, en bewonderde aan verminderingstarief ook de rest van de uitgebreide museumcollectie.