Over Project Speelvogel

Tijdens het kleurrijke én leerrijke Project Speelvogel maken jongens en meisjes van 9 tot 12 jaar kennis met hun ‘recht op spel’, via een uniek educatietraject en een bezoek aan een gloednieuwe tentoonstelling in het Speelgoedmuseum, gevolgd door een boeiende workshop. Het volledige traject is gratis.

Hoe ziet dat traject eruit? Eerst ga je in de klas of in de jeugdvereniging aan de slag met verkennende opdrachten uit het educatieve pakket. Vervolgens nodigen we de hele groep graag uit voor een bezoek aan de ‘Toy stories’-tentoonstelling in het Mechelse Speelgoedmuseum. In het museum nemen we de kinderen mee op reis langs spel en speelgoed van leeftijdsgenootjes in andere landen.

Iedereen Speelvogel!

Spelen is geen luxe. Spelen mag. Nee, spelen moét. Want spelen is ontzettend belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Al spelend maken kinderen niet enkel plezier, maar leren ze ook zichzelf en de wereld beter kennen.

Project Speelvogel is een initiatief van Plan België, een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking, en Speelgoedmuseum Mechelen. Het project richt zich op het 4e, 5e , 6e leerjaar basisonderwijs en jeugdverenigingen.

Zin om mee te vliegen op de rug van de Speelvogel?

Ik ben leerkracht
Ik ben begeleider in een jeugdvereniging