Speelvogel voor scholen

Project Speelvogel bestaat uit een driedelig traject:

1. Verkennende opdrachten in de klas

Via het educatieve pakket bereid je het museumbezoek in de klas voor. Die voorbereiding duurt ongeveer één lesuur. Enkele van de opdrachten: elkaar interviewen, een klastentoonstelling organiseren,… In het achtergronddossier vind je meer info over de tentoonstelling in het Speelgoedmuseum, over hoe je kinderrechten kan integreren in je lessen en het beleid van de school,…

Download het educatieve Speelvogel-pakket voor scholen (pdf)

Goed voorbereid? Hier tonen we jullie een voorproefje van wat jullie te wachten staat tijdens het museumbezoek:

2. Gratis bezoek aan de tentoonstelling ‘Toy stories: multicultureel spelerfgoed’ + workshop

Samen met een gids breng je een bezoek aan de tentoonstelling ‘Toy stories: multicultureel spelerfgoed’ in het Speelgoedmuseum. Nadien verwelkomen we je in het atelier voor een leuke workshop. In deze workshop  gaan we op een interactieve manier nadenken over bepaalde stereotypes rond spel en speelgoed. Natuurlijk vergeten we zelf niet te spelen! Wie wint de Aziatische variant van ‘blad-steen-schaar’?  Het bezoek duurt maximum 2 uur. Bovendien kan je tegen reductietarief ook de rest van het museum ontdekken!

3. Speel mee(r)!

Op basis van de creatieve input van de kinderen, ontwikkelde De Aanstokerij vzw  een spel waar je mee aan de slag kan in de klas. Het spel kreeg de toepasselijke naam 'Iedereen Speelvogel!'. Alle scholen die deelnemen aan de workshop, ontvangen een gratis exemplaar (zolang de voorraad strekt). Meer informatie over het spel vind je hier.

Reservaties

Project Speelvogel start vanaf september 2015 en loopt tot 14 oktober 2016. Ook vanaf 18 april 2017 tot en met 30 juni 2017 kan je gratis deelnemen met jouw klas.
Gelieve minimum 2 weken op voorhand te reserveren.

Voor groepen met meer dan 25 kinderen, zullen wij twee gidsen voorzien.
We bieden de workshop aan op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
De workshop duurt maximum 2 uur.

Na ontvangst van je reservatieformulier, bekijken we je datumvoorstel. We sturen je vervolgens zo snel mogelijk een definitieve bevestiging per e-mail.